Welkom!

 Nederland  Reageren uitgeschakeld
jun 012010
 

Welkom op de vakantie site van John en Arjan,

op deze site staan de reisveslagen van de vakantie van John en Arjan in de USA uit 2010. Dit verslag is oorspronkelijk geschreven en gepubliceerd door John op de site arjanjohn.waarbenjij.nu waar het ook nog steeds te bekijken is. Op deze site heb ik de foto’s van ons beide chronologisch toe gevoegd en zullen reclame uitingen van derden ontbreken. Onze reisdoelen waren New York, Nashville, Memphis en New Orleans.

De oorspronkelijke site

 

jun 032010
 

Eindelijk was het dan zover: de grote reis naar Amerika !

Een rondreis langs een aantal belangrijke muzieksteden: Nashville, Memphis, New Orleans en nog van alles wat er tussen ligt. En tja, als we dan toch naar Amerika gaan, wilde ik eigenlijk toch New York ook wel ‘even’ gezien hebben.

Dus, vanmorgen van Schiphol naar Newark International Airport gevlogen, dit ligt vlakbij New York. Wat een gedoe bij de douane zeg, vooral bij de gate op Schiphol wordt je helemaal ondervraagd over wat de connectie met je reisgenoot is, het doel van de reis, wie de bagage heeft ingepakt. Ook in het vliegtuig moest weer hele vragenlijst ingevuld worden. En bij aankomst nog een aantal vragen, vingerafdrukken en een foto bij de douane. Ach ja, ‘t is voor je eigenlijk veiligheid zullen we maar zeggen !

Vanaf het vliegveld zijn we met een shuttle-busje meegereden, dat ons voor het hotel heeft afgezet. Wat een ontzettende chaos op de weg zeg. Maar gelukkig had onze chauffeur Raul zelf ook geen moeite om hier en daar wat verkeer af te snijden.

De buren van Hotel Ameritania zijn het voormalige Ed Sullivan Theater (aan Broadway dus), waar ooit The Beatles nog zijn begonnen aan de verovering van Amerika, maar nu al heel lang in gebruik is door David Letterman.

Hoewel ontzettend moe van het ik weet niet hoe lang niet meer geslapen te hebben, toch maar ‘s even een paar uurtjes de stad in. Wat een overvloed aan indrukken zeg ! En er zijn zoveel aanzichten die je van tv of films kent; elke keer kom je wel weer wat tegen !

‘t Is zo ontzettend groot, en veel en druk. Wat te denken van een M&M Store van 3 verdiepingen, wie verzint zoiets !

Morgen en zaterdag staan nog een heleboel andere lokaties op de planning !

PS.: Even naar thuis zwaaien via de webcam die op Time Square staat (kruising Broadway en 46th St.) is wel erg cool !

De foto’s van John (dag 1 t/m 3)

De foto’s van Arjan (dag 1)

Een rondje Times Square

jun 182010
 

Gister is het hotel uitendelijk de zoveelste La Quinta geworden in Tallahassee. En in de lokale Cracker Barrel (restaurant) bleek inderdaad dat we weer in de Eastern Time zone zitten, dus nog maar 6 uur tijdsverschil.
Arjan is al sinds New Orleans al zijn verzamelde souvenirs en cadeautjes op een zo economisch mogelijke manier aan het inpakken, en het lijkt er op dat het gaat lukken voor morgenochtend !
Vandaag vanaf Tallahassee (hoofdstad van Forida) doorgereden naar Orlando en wederom een La Quinta genomen, met kortingsbon iets meer dan $ 40,- voor 2 personen, met ontbijt (verwacht hier niet vooral niet te veel van) en gratis draadloos internet.
Eigenlijk de laatse paar dagen niet veel meer gedaan rondgereden, geslapen en gegeten, kan slechter !
Vanavond nog even wezen eten bij de Applebee’s Neighborhood Grill & Bar in Kissimmee, een stadje hier vlakbij. Hier lijkt trouwens spaans wel de eerste taal.
En nu met een biertje erbij de weblog voor de laatste keer bijwerken.
Morgenochtend de huurauto inleveren op het vliegveld hier in Orlando, en dan vliegen naar Newark Liberty International Airport (New York) en van daaruit door naar Schiphol, waar we zondagochtend om een uur of 7 aankomen.

Erg veel gedaan en gezien, in veel verschillende plaatsen geweest en met veel verschillende mensen te maken gehad. Het was leuk, bedankt voor de reacties !

Groet, Arjan & John

De foto’s van John (dag 14 t/m 16)

© 2011 John & Arjan in de USA Suffusion theme by Sayontan Sinha