Vergeleken met gisteravond, lijkt Memphis op deze zaterdag wel bijna uitgestorven. Zou het het door de hitte komen dat zelfs de lokale bevolking zich niet op straat durft te wagen vandaag ?
Eerst maar ‘s naar de Gibson fabriek hier vlakbij gelopen. Daar blijkt dat je je in moet schrijven voor de factory tour en dat om 15:00 pas de eerstvolgende gelegenheid is. Dus maar alvast kaartjes gekocht en nu op weg naar de Sun studio. Al lopend daar naar toe is het echt zoeken voor stukjes schaduw om niet te veel te verbranden. Onderweg nagevraagd bij een Blues-tour tickets-kantoortje hoever het nog is naar het Stax museum, kijkt men ons een beetje meewarig aan en wordt ons verteld dat dat in ieder geval ‘not walkable’ is en vraagt of we een flesje water mee willen. De Sun studio is nu wel vlakbij.

De Sun studio is een jaar of 60 oud en de daadwerkelijke ruimte waar de muzikanten staan te zingen en te spelen is in al die jaren in tact gebleven. Beroemde muzikanten als Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison, maar ook U2 hebben hier muziek opgenomen. Een mooi authentiek gebouw, uiteraard wel voorzien van een giftshop, en een leuke rondleiding.

Nu terug naar de Gibson fabriek, in het centrum van de stad. Overigens is de fabriek in Nashville na de overstroming van een paar weken geleden stilgelegd.
Hier gaat het allemaal wat officiƫler aan toe en wordt vooral verteld wat je allemaal niet mag doen, niet fotograferen, niet buiten de lijntjes lopen, etc.
Er werken zo’n 60 mensen en per dag worden hier zo’n 25 gitaren gitaren, voornamelijk de hollowbody’s, zoals de Gibson ES-335 (zoals Chuck Berry, BB King en John Peters die ooit had). Trouwens, grapje van de tourguide: ‘De Gibson-gitaren die niet door de kwaliteitscontrole komen, worden verkocht aan Fender.’

Hierna was ‘t een uur of 16:00 en hadden we eigenlijk nog niet echt goed ontbeten en geluncht en zijn we maar ‘s lekker Baby Back Ribbs gaan eten Friday’s !

Nadat we even in ‘t hotel geweest zijn, zijn we op zoek gegaan naar een kennis van Arjan die tot een aantal jaren geleden in een buitenwijk van Memphis heeft gewoond. Helaas vertelde zijn ex-vrouw dat hij bleek te zijn vertrokken naar Wisconsin, zo’n 2000 mijl verderop. Overigens zei ze ons dat we maar snel terug moesten gaan naar ‘t hotel, omdat het hier onveilig is. Nou kan ik me daar wel iets bij voorstellen, Memphis schijnt een van de meest criminele steden van de USA te zijn. Overigens heb je daar overdag in het centrum weinig last van.

Morgen naar Graceland !

De foto’s van Arjan (dag 10)

De foto’s van John (dag 9 t/m 11)

Sorry, the comment form is closed at this time.

   
© 2011 John & Arjan in de USA Suffusion theme by Sayontan Sinha