Gisteravond bij terugkomst op de hotelkamer leek ‘t of onze airco ‘t niet meer deed. Onze kamer zit helemaal boven in het hotel, op de 10e verdieping, dus pal boven ons heeft de zon de hele dag staan branden. De muren en plafond waren zo warm dat de airco ‘t blijkbaar niet meer bol kon werken, zo warm (graadje of 37).

Vanmorgen redelijk op tijd opgestaan, uitgecheckt en naar Graceland gereden. Natuurlijk is alles heel goed geregeld en is ‘t de bedoeling om in zo’n kort mogelijke tijd op een zo efficiënt mogelijk manier zo veel mogelijk mensen zo veel mogelijk geld afhandig te maken. Hey, maar je bent in Amerika en nog wel op Graceland dus dan zul je ‘t weten ook.
De kaartjes voor de rondleiding worden aan de overkant van de straat verkocht, bij het ticket-center. Vervolgens krijg je een apparaatje met koptelefoon uitgereikt voor de audiotour en wordt je met een shuttle busje naar de overkant van de straat gebracht, recht voor het huis.
Ok, toegegeven, erg indrukwekkend om in Elvis zijn huis te kunnen rondlopen. Vooral de keuken en de TV-room, waar 3 tv’s naast elkaar staan. Dit had Elvis ooit bij president Johnson gezien, dus dat wilde hij ook. Veel kamertjes en zitjes, elk met een geheel eigen stijl en aankleding.
De 2 vliegtuigen mag je ook van binnen bekijken. Er werd verteld dat Elvis vlak na de aanschaf van het grote vliegtuig naar Denver vloog en dat de piloot vroeg wat hij daar ging doen en dat het antwoord was: “een broodje pindakaas eten”. Ach ja, waarom ook niet !
Ik denk dat de foto’s voor zich spreken.

Hierna naar het Stax musuem gereden. Dit was het platenlabel van een aantal grote southern soul-artiesten, als Otis Redding, Sam and Dave, Booker T. & the MG’s en later Isaac Hayes. Vooral in die tijd was het opmerkelijk dat zwarte en blanke artiesten samenwerkten en muziek opnamen. Met de moord op Martin Luther King in 1968 (ook in Memphis) trad er een tijdperk met rassenrellen aan en raakte ook Stax uiteindelijk in verval. Leuk om te zien ook, vooral de oude studio-apparatuur.

Zo, nu even museum-moe en tijd om te eten bij Central Barbecue op Central Avenue, goede tip van Fred Boekhorst !
Een beginnetje gemaakt aan de rit naar het zuiden, naar New Orleans. Maar wel eerst nog even langs het kruispunt waar blueslegende Robert Johnson ooit zijn ziel aan de duivel verkocht om beter gitaar te kunnen spelen: The Crossroads, in Clarksdale op de kruising van Highway 61 en 49.

Doorgereden naar Cleveland, Mississippi en een hotel genomen, de Days Inn Internet en telefoon doen het niet, maar gelukkig wel de airco wat nu eigenlijk wel een primaire levensbehoefte is geworden. Eenvoudig, maar net hotel en de mensen zijn er aardiger en minder ongeïnteresseerd dan in Memphis.

Morgen door naar New Orleans !

De foto’s van John (dag 9 t/m 11)

De foto’s van Arjan (dag 11)

PS: Dave, Fred: Mello Yello meisje was idd leuker dan de Hooters meisjes !

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
© 2011 John & Arjan in de USA Suffusion theme by Sayontan Sinha