Lisa

De vakantie gaat beginnen.

 Nederland  Reageren uitgeschakeld
okt 252011
 

Nog even de poezen een aai geven, koffers en kinderen inladen en op naar de trein. Eerste tussenstop Schiphol. Ter plekke ons alvast aangepast aan de eetgewoontes van het land waar we heen gaan. We kunnen niet vertellen waar we geslapen hebben omdat de plek nergens aan toe hoort, niemands land.

Bekijk de foto’s van dag 0

In de grote stad.

 San Francisco  Reageren uitgeschakeld
okt 272011
 

Vandaag moest mama weg voor haar werk, dus zaten we de hele dag met papa opgescheept. Eerst bleef hij maar treuzelen met het naar buiten gaan, pas om 11 uur kwam hij in akte om te gaan ontbijten. Later kwamen we er achter dat hooiers pas om 11 uur open gaat. Na het ontbijt zijn we naar pier 39 gelopen om zeeleeuwen te zien en een of ander vaag gebouw in de verte. Daarna zijn we met een oranje tram verder gegaan en kwamen we uit bij en groep rare mensen, maar ze waren wel aardig want we kregen zomaar een koekje. Later in het hotel waren deze mensen ook nog op de tv.

Bekijk de foto’s van dag 2

Op weg.

 San Francisco  Reageren uitgeschakeld
okt 292011
 

Vandaag begint de echte vakantie, mama heeft haar presentatie naar volle tevredenheid gedaan, dus wat houdt ons tegen. Vroeg uit de veren, koffers (weer) inpakken, nog even zwemmen, beetje relaxen en dan met een privé chauffeur naar de camperverhuurder. Na alle formaliteiten dan eindelijk op weg. Eerste stop Walmart om snel even wat lunch spulletjes te halen. Na de lunch wederom de walmart in voor meer boodschappen, beddegoed, meer eten, twee dubbelloops jachtgeweren, munitie en pleisters en verder maar weer. ‘S avonds voor het eerst pizza gegeten als afwisseling op het standaard dagelijks menu. En nu opmaken voor de eerste overnachting in de camper.

Bekijk de foto’s van dag 4

 

Na een koude nacht in de camper kwamen we erachter dat onze buurman gewoon in de buitenlucht aan het overnachten was, brrrrrrrr. Nog een beetje gespeeld en toen wilden we verder, eerst moest papa nog even de strontpot legen en bij het aansluiten van de slang ging het helemaal mis, gelukkig zaten wij hoog en droog in de camper. We zijn verder gereden via highway 1 naar het zuiden waarbij we over verschillende spectaculaire bruggen zijn gekomen, ook het bochtenwerk was een heerlijke uitdaging. Onderweg ergens gestopt waar olifante zeehonden op het strand lagen en meer beesten aan het rondhuppelen en vliegen waren. ‘S avonds ergens gestopt om te eten, maar het was halloween en wij leren snel. Veel later in het donker nog een plekje om te overnachten moeten zoeken, morgen kun je zien dat dat behoorlijk gelukt is.

Bekijk de foto’s van dag 6

Bingo.

 Desert Hot Springs, Vakantie 2011  Reageren uitgeschakeld
nov 022011
 

Vandaag een echte vakantie dag, zeg maar rustig aan en niet veel doen. Eerst maar eens een camping opgezocht midden in de woestijn, gelukkig een gevonden met zwembad. En heel belangrijk voor papa een met extra warm verwarmd water, ze hadden zelfs baden met water van 100 graden F (zeg maar gewoon lekker warm). Helaas liep het eten een beetje uit, anders hadden we nog mee kunnen doen met de lokale bingo avond, die heb je natuurlijk op zo’n 55+ camping.

bekijk de foto’s van dag 8

Route 66.

 Route 66  Reageren uitgeschakeld
nov 042011
 

Na het wakker worden eerst maar eens een rondje over de parkeerplaats gelopen, zijn toch hele andere vrachtwagens dan bij ons. Omdat het zonnetje al weer lekker scheen hebben we heerlijk buiten ontbeten op een speciaal terras. Het was de bedoeling om de hele dag route 66 te gaan rijden, maar omdat we best nog wel ver moesten hebben we het eerste stuk van de dag over de snelweg gedaan om later bij Kingman de route 66 op te gaan. Doordat we een museumpje hebben bezocht en nog wat inkopen hebben gedaan was het al met al toch wel weer laat. We hadden bedacht om tussen Williams en Flagstaff wederom op een “Rest Area” te gaan staan, maar daar aangekomen bleek deze te zijn afgesloten/opgeheven. Toen zijn we ergens daar van de snelweg afgegaan om op een of andere drukke parkeerplaats terecht te komen. Daar hebben we heerlijk zelf gekookt en kunnen genieten van een onweersbui met hagel. Waarom er toen al auto’s met zoutstrooiers en sneeuwschuivers rondreden was ons een raadsel, maar dat raadsel werd de volgende ochtend voor ons opgelost. Omdat we naast een mac donalds stonden hadden we heerlijk de beschikking over internet in de camper.

Bekijk de foto’s van dag 10

Grand Canyon.

 Grand Canyon  Reageren uitgeschakeld
nov 062011
 

De nacht was wel koud, maar door de extra dekens die we hadden gekocht konden we het prima uithouden. Vervelend was dat de kachel niet aan wilde toen we wakker waren, maar na even zoeken was dat probleem ook zo verholpen. Vandaag stond in het teken van de Grand Canyon, wat moet je hier anders. We moesten iedere keer met een bus en die zijn hier best wel een beetje suf, ze rijden niet hard, stoppen voor elk kruispunt of spoorweg overgang ook al kun je van ver zien dat er niets aankomt en puntje bij paaltje roepen ze iedere keer om als ze de deur gaan sluiten. Over de Grand Canyon is niet zoveel te vertellen, dat het groot en indrukwekkend is. Morgen gaan we weer rijden, kan papa ook weer rustig zijn.

Bekijk de foto’s van dag 12

Bryce Canyon.

 Bryce Canyon  Reageren uitgeschakeld
nov 082011
 

Na een hele koude nacht, waarbij we ‘s nachts de motor van de camper nog een keer hebben gestart omdat de accu de verwarming niet draaiende kon houden, werden we wakker in een nog wittere wereld dan we tot nu toe gewend waren. Het is zo koud geweest dat we eerst moesten krabben voordat we naar buiten konden kijken, o ja dat krabben gebeurde aan de binnen kant. Nadat we gered waren uit de sneeuw hebben we onze achter buren maar eens uitgenodigd voor een kop warme koffie, want zij konden dat zeker wel gebruiken. Toen het zonnetje erbij kwam werd het ineens een stuk aangenamer, tot zelfs lekker. Eenmaal aangekomen bij de Canyon zelf was de ellendige nacht snel vergeten. Qua kleur en vormen overtreft Bryce Canyon de Grand Canyon helemaal, ook de sneeuw maakte het nog een stukje mooier. We hebben over de dag verschillende uitkijk punten bekeken om elke keer weer meer en andere dingen te zien. Ook de kleuren veranderen gedurende de dag. ‘s Avonds hebben we een keer weer gewoon gegeten, aardappels, groente en vlees. Omdat er zoveel foto’s gemaakt zijn van Bryce Canyon hebben we er maar een aparte foto pagina van gemaakt.

Bekijk de foto’s van dag 14

Bekijk de foto’s van Bryce Canyon

Las Vegas.

 Las Vegas  Reageren uitgeschakeld
nov 102011
 

Eindelijk een keer weer normaal geslapen zonder bevroren ledematen of ijs aan de binnenkant van de sleurhut (met hulpmotor), om dat te vieren heeft papa voor het ontbijt lekkere gezonde worstjes gebakken. Daarna werd het tijd om eens echt te gaan gokken, eerst nog even naar het gewone vertier gekeken wat de stad te bieden heeft, maar uiteindelijk hebben we zelf plaatsgenomen achter de gokkasten. Daar waar wij aan het gokken waren hadden ze een heus circus binnen om zo de stress van het gokken af en toe even te kunnen vergeten. Wij hebben uiteraard gewonnen en heel veel gewonnen, dat heet tallent. ‘s Avonds zijn we lichtjes gaan kijken en wilden we wat gaan eten in de stad, daarbij hadden we wat pech met de bus(sen), de eerste reed gewoon door, de tweede wilde ons niet meenemen omdat hij dacht dat hij vol zat. Uiteindelijk hadden we een bus te pakken maar toen was het al zo laat dat we maar besloten terug te gaan om dichter bij huis wat te gaan eten. Daarbij pakten we de verkeerde bus om helemaal verkeerd terecht te komen, gelukkig was er een stel andere toeristen die ons weer naar de goede bus terug hebben gebracht zodat we terug naar de camper konden. Maar om nou te zeggen dat deze verkeerde bus nemen erg was, nou nee, maar dat lees je morgen wel.

Bekijk de foto’s van dag 16

De gekte verlaten.

 Las Vegas  Reageren uitgeschakeld
nov 122011
 

Vandaag gaan we het gekkenhuis Las Vegas verlaten, strontpot leeg, watertank gevuld, dan gaan we door de woestijn richting Death Valley. We nemen de route door het centrum langs alle moderne gokpaleizen, doen zo hier en daar nog wat inkopen om uiteindelijk op een heel lang zwart lint van asfalt terecht te komen. We komen uiteindelijk tot de rand van Death Valley waar we een hele leuke camping vinden. Misschien een beetje gedateerd, maar zeker een om op een volgende reis nogmaals aan te doen.

Bekijk de foto’s van dag 18

Zand.

 Death Valley National Park  Reageren uitgeschakeld
nov 142011
 

Een korte nacht in de woestijn, nou ja kort, voor één van ons dan. Mama had bedacht dat ze de zon wilde zien opkomen, papa had toen bedacht dat ze er maar foto’s van moest maken zodat de rest er ook van kan genieten. ‘s Morgens kwamen we er achter dat we op de dure “camping” stonden, er waren een paar plekken behorende bij een hotel, en daar waren wij terecht gekomen. Aan de andere kant van een walletje was de camping behorende bij het nationale park en die was een stuk goedkoper. Na het ontbijt zijn we de zandbak maar eens ingedoken, en dat was dolle pret. Op aandringen van papa zijn we de camper weer ingegaan, want het asfalt begon al weer aan hem te trekken. Bij het uitrijden van Death Valley hebben we een onbeheerde rugzak gevonden. Netjes zoals wij zijn proberen we deze bij de eigenaar terug te krijgen (krijgt vast een vervolg). Uiteraard zijn wij ook nieuwsgierig naar de herkomst en het verhaal van de rugzak, vele scenario’s zijn al door ons hoofd gegaan. Onderweg voor het eerst een echte Kmart gevonden, dus direct maar even boodschappen doen. We zouden de strontpijp van “onze” sleurhut met hulpmotor laten repareren onderweg, maar toen we bij de reparatie werkplaats waren was deze gesloten, en bedankt cruise america. We waren aan eten toe, dus hebben we in die buurt een restaurant gevonden, maar uiteindelijk hebben we daar niet gegeten omdat de buurt niet zo goed aanvoelde, de eerste keer deze reis. Uiteindelijk zijn we bij de china buffet terecht gekomen en dat was een waar feestmaal. Echter de volgende keer als we daar weer zijn gaan we ergens anders eten, ik wist niet dat hij in de fastfood zit.

Bekijk de foto’s van dag 20

Grote bomen.

 Sequoia National Park  Reageren uitgeschakeld
nov 162011
 

Aangekomen aan de noord kant van het park ging papa ‘s nachts foto’s maken van de vele sterren die hier te zien zijn, door dat de maan ook hoog aan de hemel stond was het ook mogelijk om foto’s van het bos te maken. Ondanks de koude nacht hebben we prima buiten kunnen ontbijten in het lekkere warme zonnetje. Daarna zijn we op bomen jacht gegaan, eerst naar de op één of twee na zwaarste en daarna naar de zwaarste. Het zijn dus niet de grootste in hoogte, maar wel de grootste in gewicht en doorsnee. Bij de zwaarste boom, de General Sherman, stonden we dan ook eerst de verkeerde boom te bewonderen. Heel eerlijk, de verwachtingen waren groter dan de praktijk te bieden had. Neemt niet weg dat het wel indrukwekkende reuzen zijn.

bekijk de foto’s van dag 22

De laatste dag.

 San Francisco  Reageren uitgeschakeld
nov 182011
 

Vandaag is onze laatste echte vakantie dag, nou ja vakantie zeg maar krijg alles maar weer ingepakt dag. Afgelopen nacht was voorlopig de laatste “gratis” overnachting in Amerika, we hebben weer ergens op een rest area langs de snelweg gestaan. Echt koud hebben we het niet gehad, maar dat had zomaar gekund omdat mama onze dekens al had weg gegeven aan mensen die ze kennelijk beter konden gebruiken. Omdat het de laatste kans op een normaal ontbijt was wilde mama nog graag een keer naar de IHOP, nou vond papa dat ook niet zo erg omdat ze daar ook T-bone steak serveren als ontbijt. Na het ontbijt hebben we een hotel opgezocht met zwembad in de buurt van het camperverhuur bedrijf, om vervolgens geen gebruik te maken van dat zwembad ivm de temperatuur van het water. Camper uitladen en een beetje schoonmaken, daarna een laatste feestmaal bij een lokale fast food keten en vervolgens koffers inpakken. Of dat gelukt is moet morgen blijken.

Bekijk de foto’s van dag 24

 

Wakker worden, direct een ontbijt onder je neus en even later wordt de landing al ingezet en voor je het weet sta je met al je wielen weer op de grond. Eigenlijk vraag je je af waarom je drie en een halve week weg gaat als het moment van de vakantie gewoon net voor het uitstappen op Schiphol gebeurt. Nou ja we hadden uiteraard die drie en halve week ook niet willen missen. Na de douane, verplicht een kopje koffie drinken met opa en oma Loosdrecht om er dan achter te komen dat de rechtstreekse trein naar huis vandaag niet rijdt, dus via Utrecht met de trein naar huis alwaar de buurman al die weken op het station heeft staan wachten op het moment dat wij weer thuis zouden komen, geweldig.

De vakantie is prima bevallen, zo goed dat we alweer aan het sparen zijn voor de volgende reis, papa heeft alvast de eerste folders voor de komende kerstvakantie in huis gehaald, dus dat komt wel goed.

Bekijk De Foto van de vakantie

Bekijk de foto’s van dag 26

© 2011 Vakantie USA 2011 Suffusion theme by Sayontan Sinha